Blog

Γκάζι VS κάρβουνο

Γκάζι VS κάρβουνο

Θέλετε να αποκτήσετε ένα νέο μπάρμπεκιου και σε έχετε αποφασίσει ακόμη αν θα αγοράσετε μία ψησταριά υγραερίου ή κάρβουνου; Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας βοηθήσουμε να βγείτε από το δίλλημα σας. Δείτε παρακάτω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ψησταριές Υγραερίου:

1.    Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα αυτών των ψησταριών, είναι πως μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία του θαλάμου που επιθυμείτε. Το θερμόμετρο στο καπάκι και ο εύκολος  χειρισμός των καυστήρων σας επιτρέπουν εύκολα να ελέγξετε τη  σωστή θερμοκρασία.
2.    Ο καπνός σε αυτά τα μπάρμπεκιου είναι ελάχιστος, χωρίς  έντονη μυρωδιά, οπότε δεν έχετε το άγχος μήπως σας παραπονεθεί κάποιος  «παράξενος» γείτονας!
3.    Δεν χρειάζεται κόπος για το άναμμα της ούτε μεγάλη αναμονή μέχρι να ψήσετε. Με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται η ανάφλεξη και σε μόλις 10’ είστε έτοιμοι για «ψήσιμο».
4.    Καθαρίζονται εύκολα μετά το ψήσιμο, με τα περισσότερα μέρη της να είναι αποσπώμενα και να πλένονται στον νεροχύτη.
5.    Ψήνει τέλεια μεγάλα κομμάτια κρέατος.. έχοντας τη δυνατότητα για έμμεσο ψήσιμο, πετυχαίνεις  το ιδανικό barbequing, με τέλεια ζουμερά κομμάτια που θα ξετρελάνουν και τον πιο απαιτητικό.
6.    Μία ψησταριά υγραερίου σου δίνει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσεις και ως φούρνο, ή για τηγάνι , για φούρνισμα ή και για σούβλισμα. Αποκτώντας τα απαραίτητα αξεσουάρ μπορείς να μαγειρέψεις  τα ΠΑΝΤΑ!            
7.    Σίγουρα, το κόστος απόκτησης μίας ψησταριάς γκαζιού,, είναι μεγαλύτερο από το κόστος αγοράς μίας ψησταριάς κάρβουνου..

Ψησταριές Κάρβουνου:

1.    Η ψησταριές κάρβουνου δίνουν την πλέον συνηθισμένη καπνιστή γεύση που πολλοί αγαπάνε και προτιμάνε.  Επίσης, πολλοί ψήστες προτιμούν τη διαδικασία ανάμματος κάρβουνου. Απολαμβάνουν τον χρόνο που τους δίνει μέχρι να γίνει το κάρβουνο πίνοντας μία μπύρα και μιλώντας με την παρέα τους. 
2.    Χρειάζεται αρκετή ώρα από  το άναμμα του ξύλου μέχρι να έρθει η ώρα για το ψήσιμο. 
3.    Το καθάρισμα της φαίνεται η πιο δύσκολη αποστολή για τους ψήστες. Η στάχτη, έχει τη φασαρία της.
4.    Σε σχέση με τα μπάρμπεκιου υγραερίου, το ψήσιμο στο κάρβουνο αφήνει το κρέας πιο στεγνό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας στα χέρια σου.
5.    Τα αξεσουάρ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι σίγουρα λιγότερα απ’ ότι σε μία ψησταριά υγραερίου.
6.    Το κόστος αγοράς  είναι σίγουρα μικρότερο.

Στην smartgas διαθέτουμε και υποστηρίζουμε μια μεγάλη σειρά από ψησταριές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε "βαλάντιο" και "ανάγκη" σας

Δείτε τον κατάλογο και τις προτάσεις μας κάνοντας κάνοντας κλικ εδώ ...

Προτείνουμε γκάζι…    αλλά όποιος έχει χώρο γιατί όχι και τις δύο..;;;

Πληροφορίες επικοινωνίας

Στο κατάστημα μας θα βρείτε συσκευές υγραερίου, κουζίνες μπάρμπεκιου, θέρμανση και πολλά ακόμη τόσο για τον επαγγελματία όσο και τον ιδιώτη.

Κεντρικής 66 59132 Βέροια - 2331 076352 -  info@smartgas.gr